Scrisoare de la Mos Craciun!

“Dragă Biggy,

Se apropie Crăciunul și nu mai am idei noi pentru cadouri, în acest an dificil.
Pentru copii, am înțeles: vor mașinuțe, trenulețe, console, etc. Știi că eu, în fiecare an, dăruiesc însă cadouri si părinților, bunicilor, chiar străbunicilor. Crede-mă, adulții sunt atât de mofturoși și foarte greu de mulțumit. Par a nu fi interesați de cadouri, dar când le primesc au acea figura greu de descris.
De exemplu, doamna Maria Mâhneanu din Dolj a primit în 2019 un ceas elvețian superb. Am crezut ca o dau gata. Ce sa spun… tipa mai avea unul identic acasă.
La fel și domnul Grigore Maxim de la numărul 24. Măi omule, m-am chinuit o ora sa întru pe horn sa îi las chitara. Știam că îi place Jimmy Hendrix, îl tot vedeam cum folosea mătura drept chitară. I-am oferit una. Am înțeles ca s-a pus praful pe ea… Grigore cântă la chitară… dar bass.
În fine au tot fost mii și milioane de astfel de cazuri. Încep sa îmi pierd ratingul printre adulți, dacă mă înțelegi ce vreau să spun. Chiar vreau să le dau ce ceea își doresc.
Biggy, am intrat pe site-ul tău cu caricaturi, nu știu cum, nu mă întreba. Bă, băiete, spune-mi și mie cum faci că toți care primesc o caricatură de la tine râd cu lacrimi? Sincer îți spun, e atât de greu să nimerești un cadou potrivit încât am albit gândindu-mă.
Te rog ajută-mă!
Uite cum facem: eu îți fac rost de poze cu adulții respectivi, tu le desenezi caricaturile și de livrare mă ocup eu. Oriunde în lume!
Ah, nu uita să le pui și rame. În rest, eu mă ocup de tot, doar fă-le! Ii luăm prin surprindere, nu se vor aștepta la așa ceva.
Vreau lacrimi, lacrimi de râs!
Cred ca îmi aduc aminte ce ai primit tu când erai mic, dar crede-mă, așa erau timpurile.
In final, uite cum stă treaba. Eu voi pe intra pe www.caricaturasunt.eu, îți voi scrie pe info@caricaturasunt.eu, acolo îți trimit și pozele, tu îmi trimiți câteva modele și eu, tzac – pac, îți spun: fă-i o caricatură personalizata lui Grigore, așa, cum cântă el la chitară bass, apoi Mariei Mâhneanu, cum închină un pahar de șampanie. Vezi musai sa aibă două ceasuri elvețiene la mâna. Si să-i faci buzele roșii. Știe ea de ce. Nu uita ca ambele caricaturi să fie împachetate în hârtie de cadouri. Crede-mă, le-aș fi schițat eu. Am încercat sa fac una cuiva, dar nu a ieșit mare lucru. N-avea niciun haz.
Hai, timpul este scurt și trebuie să ne apucăm din timp de treabă. Spiridușii mei, câți au mai rămas, lucrează de acasă. Telemuncă!
La vara, când treci prin Laponia, cu rulota, să-i faci una și lui Rudolf, asa cu nasul roșu, să știi ca are simțul umorului.
Te pup!!

… Îți trimit acum pozele.

Moșu’ “